Radioamatöörikurssi 2016

Oletko aina halunnut jutella radiopuhelimilla, rakennella radiolähettimiä, tehdä kokeiluja softaradioilla tai ottaa yhteyksiä toiselle puolelle maapalloa? Näitä ja monia muita asioita voit tehdä, jos sinulla on radioamatöörin pätevyys. Pätevyyden saa läpäisemällä tutkinnon, joka koostuu määräyksiin ja radiotekniikkaan liittyvistä kysymyksistä.

PRK järjestää tutkintoon valmentavan radioamatöörikurssin. Kurssilla käsitellään elektroniikkaa ja radiotekniikkaa erityisesti radioamatöörin näkökulmasta.

Kurssi alkaa tiistaina 1.11.2016 18:00, jonka jälkeen luentoja pidetään tiistaisin ja keskiviikkoisin 23.11. asti. Tutkintotilaisuus järjestetään kurssin lopuksi 29.11. Luennoilla ei ole pakko käydä, ja voit halutessasi osallistua myös pelkkään tutkintoon.

Kurssi pidetään Ossinkulmassa osoitteessa Otakaari 18A, Espoo. OK18A on se iso tila, joka näkyy kadulle Otakaaren ja Jämeräntaipaleen risteyksessä.

Ilmoittaudu kurssille täällä: https://docs.google.com/forms/d/1Jok7TQTyGMapjLSkTb8CPJCLp2hy2Y_wJm05cAxnBzQ. Radioamatööritutkintotilaisuuteen ilmoittaudutaan erikseen, ja ohjeet tutkintoon ilmoittautumisesta on alempana.

Itse kurssi on ilmainen, mutta radioamatööritutkinnolle tulee hintaa 36 € tenteistä, 43.75 € pätevyystodistuksesta ja mahdollisesta asemaluvasta 18.14 €.

Jos haluat kysyä kurssista jotain tai muuten vaan jutella, tule IRC-kanavalle #prk (IRCnetissä) tai kysy sähköpostilla prk ät list.ayy.fi.

Luennot ja kalvot

Tutkintoon osallistuminen

PRK järjestää kurssin lopuksi radioamatööritutkinnon, jonka tulee pitämään Suomen Radioamatööriliiton edustaja.

Tutkintotilaisuus järjestetään Ossinkulmassa (Otakaari 18 A) tiistaina 29.11. klo 18:00. Tutkintoon voit osallistua tekemällä seuraavat asiat:

  • Tee tunnukset ARX-tutkintojärjestelmään: https://www.ar-x.fi/ -> Rekisteröidy.
  • Tilaa haluamasi tutkinnot (K ja T1 tai T2) ja maksa ne kirjautumalla ARX-järjestelmään ja valitsemalla ”Tutkintomaksut”. Ota maksukuitti talteen (tulosta). Yksi tutkintomoduuli maksaa 18 €, joten suorittamalla K-moduulin ja joko T1- tai T2-moduulin hinnaksi tulee yhteensä 36 €.
  • Ilmoittaudu lisäksi täällä viimeistään maanantaina 28.11.: https://docs.google.com/forms/d/1NXiVcUA_rSKbWTCx7OV2KCwo8nJ4tViAdB4ZYZlV_VA
  • Tule paikalle 29.11. klo 18:00 Ossinkulmaan. Ota mukaan maksukuitti ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Ennen tenttiä ja kurssin aikana kannattaa tehdä harjoitustenttejä ARX:ssä. Jos joku tuntuu epäselvältä, kannattaa kysyä apua vaikkapa kerhoilloissa. Netistä voi myös löytää materiaalia opetteluun.